Skvělá odpověď! Tleskám!!

Skvělá odpověď novináře ze Sky News Australia mladým klimatickým demonstrantům.   

  Jste první generací, která si vyžádala klimatizaci do každé třídy ve škole; vaše školní úkoly děláte na počítači a televizi máte doma v každé místnosti. Celý den používáte elektronické přístroje a místo abyste šli do školy pěšky tak se necháte vozit veřejnou dopravou, případně rodiči až ke škole. 

  Jste generací s největší spotřebou zboží vůbec v celé lidské historii: neustále kupujete nové oblečení podle poslední módy abyste byli „in“. Vaše protesty jsou ohlašovány a organizovány přes počítače na sociálních sítích přes internet. 

  Omladino, vypněte klimatizaci a počítače, jděte do školy pěkně po svých, nechte doma vaše telefony a raději si přečtěte knížku a místo kupovaní jídla v kiosku si udělejte doma sami obložený chleba! 

  Je jasné, že nic z toho se nestane: jste generací egoistů, nevychovanci, jste manipulováni lidmi, kteří vás zneužívají a tvrdí vám, že se jedná o vznešenou ideu a přitom si sami žijí v západním luxusu. Probuďte se a zavřete zobák!  Především se napřed řádně informujte o realitě, než začnete protestovat! 

  Nebo jde jen o to ulejt se ze školy?