e-DPN a fachidioti na MPSV a ČSSZ

Rád bych poděkoval idiotům, kteří vymysleli e-DPN v podobě, v jaké ji máme.

Proti e-DPN jako takové a proti elektronizaci zdravotnictví opravdu nic nemám. Naopak. Ale- komunikace jak má vše fungovat neexistuje.

Tak např.: Dnes jsem musel proti zákonu a zdravému rozumu vystavení e-DPN 17.1. opravit na 19.1., tedy neděli, kdy v práci nejsem. Jinak nešla odeslat na server ČSSZ. Takže Pán byl u mne 17.1.- pátek, PN má být od 19.1., ale vystavení 17.1. neprošlo, oprava na 19.1. a ejhle, prošlo. ALE- toto JE podvod: Stát mne nutí podvádět, protože já vystavil e-DPN 17, ne 19, jak jsem byl nucen opravit. Mne stát může pokutovat, nejlépe likvidačně, já ty kretény nemohu.

Dále- lístky na peníze- nelze vystavit v den, kdy je zde pacient, ale jen 3 dny před termínem. Nechci vidět, kolika lidem se lístky prostě nevystaví, protože kdo si to má pamatovat, proč sem tahat člověka s nádorem, zlomeninou a podobně, jen abych mu koncem měsíce ( o prvních 14 dní nemluvě) vystavil lístek na peníze. Nechce vidět nátřesky nemocných s neinfekčními nemocemi majícími dlouhodobou PN, jak se srocují koncem měsíc pro lístky na peníze. Jak se tu bude moci pracovat netuším. Pokud by někdo přemýšlel a poslouchal lékaře, takovou prasárnu by nemohl dopustit.

Snad od 1.3. opět budou dva léky na jednom receptu. Lékaři už toho mají dost, blíží se volby, ale i tam volit tyhle panáky je risk a jejich ústupek je pragmatický, ne vstřícný.

A do toto ještě umře pan Kubera!