Kam jsme došli, je co slavit?

Nádherně napsané pro nevzdělané seniory

VLAĎKA ŠPIDLOVÁ

Dozvěděla jsem se, že jsem lůza Nevzdělaná. Neinformovaná a zaostalá. Kvůli své neiformovanosti, zaostalosti a nedostatečnosti jsem i xenofob, rasista, a vůbec všeobecně zaprděnej čecháček, ba dokonce přímo snad i nácek. Proč … no protože takřka celý život žiju na vesnici, jsem senior … i když pravda, namlouvám si, že duch je mladý, jenom to tělo chátrá, vzdělání jenom střední a ještě k tomu díky datu mého narození za socíku, kdy se teda ve škole děti učily pravopis a násobilku, ale byly zcela nepolíbeny genderem, multikulti, klimatickými změnami a – ó hrůzo – myslely si, že máma je máma a táta táta a rodinu že tvoří chlap, ženská a děti. Divná doba, že jo…

Ovšem dnešní pokrokové celebrity mi to na Václaváku, Letné a i v mainstreemových sdělovacích prostředcích natřely bez obalu. Taková Aňa Geislerová, Bára Basiková, úžasný a nenapodobitelný Pavel Novotný, geniální režisérka Olga Sommerová, nedostižný bard Zigy Horváth, ikona herectví Mádl /křestní jméno jsem bohužel zapomněla a jsem líná to hledat/ a další a další si nebrali servítky. Starci – nikoliv na chmel, ale na školení. Je nutno vás vzdělat, osvítit, nacpat do těch vašich dutých a starých hloupých lebek moderní, pokrokové a jedině správné názory. Víte vy vůbec, geronti, jak ohrožujete tu naši vymodlenou, neposkvrněnou a jedině správnou demokracii toho jediného správného názoru a patentované naší pravdy? Takže školení – úžasní a nedostižní, charakterově neposkvrnění a poslední mladí a pokrokoví umělci v čele se Zdenkem Svěrákem se rozjedou po vlastech českých, krajích moravských a slezských a začnou poučovat ten nevzdělaný prostý lid. Vejdou, se zelenou ratolestí míru a krabicemi korálků a zrcátek do míst, kam nedosáhne signál ČT, kde si ti zaostalí venkované myslí, že internet se maže na chleba a nedej bože, že dva chlapi nemůžou mít spolu dítě.

Už se na to těším. Na hlášení obecního rozhlasu, ve kterém proslavený herec a režisér Jan Hrušínský mladší, držitel několika cen – například cen vstupného, občerstvení a dotací do svého divadla, svým sametovým a vemlouvavým hlasem pozve nás, místní venkovské seniory. do obecní sokolovny na PŠM – ježíš, co to píšu…na osvětovou akci ve jménu demokracie. /Demokracie, vy tupci, j e myslet si to, co si myslíme my, chápete?/

Už je vidím, ty světem uznávané, mezinárodní festivaly a Oskary vyhrávající celebrity, jimž jenom vrozená skromnost zabraňuje se chlubit svými úspěchy na mezinárodních fórech, jak nám, zaostalým, Prahou, světem a cizími jazyky nedotčeným venkovanům budou, poté co rozdají korálky a barevná sklíčka, vysvětlovat ten jedině správný světonázor, ať už se týká vysoké porodnosti homopárů, neskonalých výhod přijetí atomových inženýrů, lékařů a vědců z rovníkové ; Afriky, a neomylnosti, ba věštecké osvícenosti vůdců Evropské unie, Francie a Německa. A škodlivosti Babiše…ano, na toho nesmíme zapomenout.

Ne…nevolila jsem ho. Ani omylem. Ale nevolila jsem ani geniálního pokrokového Kalouska, tu a tam v balení Tibet, ani Fialu, co neříká tak ani tak, ale na jeho slova vždy dojde, vždyť je studovaný politolog, ani Hamáčka – co je ten studovaný, nevím, ale občas si myslím, že by měl vrátit školné. Jdete na to špatně, milánkové.

Řvete o rozdělování národa Zemanem a Babišem…sorry jako ale zatím jsem nikde, na žádném médiu, dokonce ani v Respektu, nenašla, že by Zeman či Babiš označili větší část národa za tupce, nevzdělance a lůzu, kterou je nutno zbavit volebního práva. To je jen a jen pouze vaše parketa, vás, takzvané pražské kavárny a miliónu chvilek pro demokraturu. Vy nálepkujete lidi, vy lidmi pohrdáte – a vy jim to nevybíravě dáváte najevo. A to jste fakt tak hloupí, že jste přesvědčeni, že ti, kterými otevřeně pohrdáte, které zesměšňujete a dehonestujete, se k vám přidají? Svatá prostoto. Život není sociální síť, zlatíčka, a úspěch v něm se neodvíjí od počtu lajků.