Jana Hamplová

Jana Hamplová: Normální je stále více nenormální – a to není normální

Když se člověk podívá na dnešní svět, musí začít pochybovat o svéprávnosti jeho tvůrců, píše na svém blogu advokátka Jana Zwyrtek Hamplová.

Protože kam nahlédnete, abyste kroutili hlavou. Vše, co má hlavu a patu, tedy vše, co bychom měli nazvat zdravým rozumem, je potlačováno, a přednost dostávaji věci absurdní, trapné, nelogické a dokonce až nebezpečné. Proč nebezpečné? Protože když hloupost a Absurdistán schopný všeho uspějí, v čele se taky ocitají hlupáci a lidé schopní všeho. A není snad dnes oblasti, která by nebyla ohrožena. Připomenu některé z úletů doby, které nás svou nenormálností ohrožují.

Příliv migrantů.

Neuvěřitelné přesvědčení některých skupin, že náš světadíl musí být otevřen dokořán každému, kdo si to umane, je zcestný, patologický a ohrožující samu podstatu Evropy. Davy lidí, kteří sem prostě nepatří – historicky, inteligencí, náboženstvím, zvyky – si osobují právo přivlastňovat si naše po staletí budované hodnoty, naše území, náš majetek, zabírají to, co patří jen nám Evropanům, a my namísto abychom je hnali mílovými kroky, strkáme jim naši nejvyšší hodnotu – domov a jeho bezpečí. A rozhodujeme o tom ne my, Evropani, ale naši tzv. představitelé, představitelé vlád, a zástupci tzv. neziskovek (ovšem bohatě placení opět z veřejných rozpočtů) kteří už za to, co v této věci provedli, měli dávno sedět v celách, ne být navrhování skandálně na jakákoli ocenění. Jako ti kamionisti, kterým pár migrantů vlezlo pod plachtu, dnes sedí. Tak proč ne ty neziskovky, které to přímo organizují? Zkrátka přestalo se odlišovat, co je skutečná humanitární pomoc, a co bezohledná invaze lidí, kteří si ve svých zemích neumějí poradit, a tak přišli ničit ty naše. Nehorázné, protievropské a na úrovni vlastizrady. Normálního na tom není nic.

Menšiny jsou stavěny nad většiny jen proto, že jsou řízením přírody něčím jiné. Dnes se to ovšem staví tak, že menšiny mají mít nějaká výjimečná práva, a o to se nyní hraje. Ne o rovnost, ta už je dávno vybojována. Takže tu máme menšiny, které nemusejí pracovat, a přece jim cpeme peníze a pozitivně je diskriminujeme na úkor poctivě pracující většiny, a ta sexuální menšina vystavuje v ulicích to, co je pro heterosexuální většinu intimní záležitost, patřící za zdi bytů a domů. Je to tedy de facto tak, že diskriminujeme pracující většinu a heterosexuální většinu, které nemají takovou pozornost společnosti jako ti, co vybočují. Ti, co vybočují, ale musí přijmout to, že prostě vybočují, a proto jejich život může být holt jiný, než ten většinový. Rodinu prostě tvoří táta a máma, a vše ostatní je výjimka a hříčka přírody.

Nezletilá Greta, která patří do rukou spíše psychologů, než kamkoli jinam, je případ sám o sobě, a svědčí o této době víc, než cokoli jiného. Pokud osobnosti uctívají nedostudované a nestudující dítě, zahrnují ho nemístnými ovacemi, protože ještě v životě nic neukázalo ani nedosáhlo, jen opakuje pod taktovkou nenápadných manažerů naučené fráze a nic neřešící gesta, potřebují psychologa i ty osobnosti, a patří se položit si otázku, zda těmi osobnostmi mají být. Naslouchat je třeba vědcům a dalším moudrým lidem, a debatu o vážných otázkách vést věcně a efektivně, ne formou komické plavby bez záchodu po oceánu. Tedy „Gretou“ dáváme přednost šaškárně, divadlu, namísto řešení čehokoliv.

Stamiliony na Afriku, jsou krásné gesto, kdyby nebylo doprovázeno tím, že naši senioři si mají na důchod našetřit, vyjímečná zdravotní péče pro naše občany se sbírá v ulicích, samoživitelky často nemají na to základní, a o postižených lidech nemluvě. Takže náš invalidní spoluobčan si musí najít na lepší vozík sponzory, ale naše vláda odešle „odpustek“ za nepřijímání migrantů sedm set milionů do Afriky pro lidi, kteří si evidentně neví se svým životem a světadílem rady. Ne, nemáme být sobci. Ale pozor – až poté, co uspokojíme ty, co tu s námi žijí, a neměli tolik štěstí jako ti, co dnes rozhodují o těch stamilionech kamsi.

Namísto školy protesty – to, že se studenti seberou v klasický školní den, a jdou stávkovat (tedy samozřejmě mimo prázdniny), je další vizitka doby. Máme demokracii. Mohou názory vyjadřovat svobodně, na náměstích, v ulicích… třeba o víkendech, o prázdninách. Jenže to ne – studenti si prostě rozhodnou, že nepůjdou do školy (nebo to za ně rozhoduje někdo jiný?), tedy že nebudou plnit své povinnosti, a svět jim je ještě schopen tleskat a odsuzovat ty, kteří se chtějí učit. Je jen otázkou času, že se tak začne dít i jinde – šéfe, jsme omluveni, jdeme demonstrovat. A pokud se šéf ozve proti, bude okamžitě přinejmenším agent z východu, rasista, neznalý klimatu a tak podobně. Ostatně přerušené studium profesionálního „demonstranta“, který trhá Ústavu, je mladým „příkladem“. Někdo by už těm dětem měl říct, že demonstrant není povolání.

Samospráva nemá být samospráva. Protože co je to jiného, než když obcím a městům (a někdy i krajům) stát diktuje, namísto aby je slušně požádal, stíhá je za to, za co by je měl pochválit, a upírá jim právo samostatně rozhodovat v příslušných orgánech, protože tato rozhodnutí zpětně reviduje, hodnotí a někdy za ně i nezákonně stíhá… a tím obce a města odrazuje de facto samosprávou být. Kam to směřuje? K národním výborům, které plnily centrálně ušitý stranický volební program. Už schází jen vyvěšování vlajek a znaků současné vládnoucí garnitury na sloupy, když tato garnitura do obce přijede. Kam se ztratilo samostatné rozhodování a tvoření na náměstích a návsích? V tunách papírů a příkazů.

Trestně stíháme to, za co bychom měli chválit. Hned tři kauzy mohu vyjmenovat. Městu Postoloprty se po letech podařilo prodat ruinu, a za to byli zastupitelé tři roky vláčeni jako obžalovaní po soudu. Starosta Kroměříže spolu s dalšími obcemi uzavřením dobré akcionářské dohody zajistili vliv samosprávy na cenu vody na další desítky let – ale je momentálně vyšetřován za to, že si na tuto nesnadnou práci najal dobré právníky, kterým se cíl mimochodem podařil. A do třetice – starostka obce Velká Lhota je aktuálně obžalována za to, že přesvědčila některé občany a firmy v průběhu sedmi posledních let darovat obci pár set tisíc korun na infrastrukturu, protože více než jiní využívali místní komunikace. Tedy v překladu – je stíhána za to, a to se podržte, že způsobila obci prospěch. Absurdní není, že na tyto lidi někdo podá trestní oznámení – to se prostě některým malým lidem stává, že mají tu potřebu udávat – absurdní je to, že to stát je schopen vyhodnotit tak, jak se to děje, že těm udavačům dává za pravdu – že je to nejen nezákonné, ale i ostudné, se ukáže často až po letech, a dotyční maji zničené životy. Jak zastupitelé Postoloprt, tak starosta Kroměříže, tak starostka Velké Lhoty, by měli být dáváni za příklad ostatním – a namísto toho se ocitli před soudem. Opravdu motivace pro schopné lidi do samosprávy jít. Zato velké lumpy nechává stát běhat.

Brčkománie a vůbec mánie… V době, kdy nevíme co s přílivem ilegálů, kdy je v zemích spousta vážných starostí (například Řecko), řešíme brčka, a ta tzv. ekologická přivážíme hustě neekologicky letadly z bůhví jakých končin světa. A opět tomu tleskáme, jak je to super. Stejně, jako se tleskalo komunikaci, která měla vyrábět elektrickou energii, stála nekřesťanské peníze, a teď se bude v tichosti bourat. A abych nezapomněla – preferujeme papírové tašky, kvůli kterým se musí těžit lesy, protože igelitky jsou prý špatně. I když vydrží x krát tolik, a rodina je využívá i měsíce, zatímco papírové tašky se vyhazují, protože nevydrží nic.

Inkluze aneb všechny děti jsou stejné… Není to pravda. Děti jsou různé, a každá skupina potřebuje něco jiného. Koho napadlo posadit je vedle sebe, musel být v rauši. Trpí děti, trpí učitelé, trpí rodiče, asistenti těch dětí a výsledek? Tragický. Prostě to nefunguje. Kdyby se zeptali kteréhokoli normálního člověka, poradí vědeckým kapacitám, aby to nedělali.

Na všechno musí být zákon, vše vyřeší příkazy a restrikce a tresty… Naprostá hloupost. Ronald Reagan to věděl, když řekl: „Když se to hýbe, zdaň to. Když se to hýbe ještě víc, zdaň to ještě víc. A jak se to přestane hýbat, pak holt to dotuj“. Jdeme touto cestou. Zákony a zdanění a EET zničilo venkovské obchody. Dnes je budeme dotovat. A podobně to bude za chvíli s lékaři a policisty, protože obojích je málo, neb nemají pro svou práci motivaci. Obce už to začínají – kupují ordinace, jejich výbavu, nechtějí nájmy… Chtějí dětské doktory, zubaře… a tak dále. Zkrátka žijeme v absurdní době. Ta ovšem nevznikla jen tak, někdo ji vytváří. A tím někdo jsou politické obchody konkrétních lidí, které někdo někam zvolil. Ukázkou toho je Itálie těchto dnů. Všichni vědí, že 50% lidí chce Salviniho. A tak se holt proti němu spikli. Bez ohledu na názor svých občanů. A tak je to často ve všech státech. Jejích představitelé běžně dělají kroky proti názoru svých občanů. Proti jejich zájmům. Stát chrání menšiny, a předpokládá, že ta většina mu na to vydělá. A to vydělávání jí ten stát mavíc pěkně zkomplikuje. protože ho to baví. Takže nezbývá čekat za ten vzácný okamžik, jak tu většinu přestanou bavit takové poměry, a v nejbližších volbách to postupně ve všech zemích převálcuje. Jak to udělali Maďaři, Poláci, jak to brzy udělají Italové, jak to udělali Angličané… A tím vůbec neříkám, že Orbán, Salvini, Johnson a jiní jsou svatí a dokonalí. Na rozdíl od těch ostatních typu Macrona a Merkelové mají ovšem dva obrovské plusy – mají děti, a zdravý, rozumějme normální, mozek, který je blízký normálním lidem. A přesně takoví lidé nás mohou z toho kolem dostat. Takže jít prostě k volbám, až budou. Aby jednou nebylo pozdě, protože volby budou jako nemoderní metoda zrušeny. Jako ta plastová brčka.

(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch.)