Nóta vlády RF vládám ČR a SR

Nóta vlády RF vládám ČR a SR – jde do tuhého ! Pošlete známým!

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace zaslalo oficiální nótu do Čech a na Slovensko ( v noci 30.7.22)

Vzhledem na aktivní a věčné podpoře Ukrajiny a jejího nelegálního vedení latentními zbraněmi RF bere na vědomí, že Česká a Slovenská republika jsou potencionálními cíli ozbrojených sil RF a jejich ozbrojených sil.

Územní celistvost ani svrchovanost těchto zemí není v současném stavu garantovaná RF. Aktivní zapojení na stranu nepřítele a jeho vyzbrojování je podle hledisek OSN nepřátelským aktem vůči RF na stejné právní úrovni, jako napadení RF a aktivním vstupem do války. Případná ruská invaze do Česka nebo Slovenska potom nemůže být podle mezinárodního práva považována za napadení těchto zemí Ruskou federací, protože první nepřátelský krok srovnatelný s napadením provedly Česko a Slovensko.

Na základě těchto skutečností nemůžou Češi a Slováci ani žádat NATO o pomoc, protože podle stanov NATO mají nárok na podporu a pomoc pouze v případě, že jsou napadeni, ne v případě, že někoho napadnou oni !!!

Slovenská vláda, která ví moc dobře, co se tady bude dít, tak už zakoupila pro sebe a svoje rodinné příslušníky letenky na měsíc říjen. Česká určitě nebude v tomto směru za Slováky pozadu.

Předmět: Klaus napsal Fialovi a jeho vládě – přepošli dál, ať to ví co nejvíce Čechům Burcující hlas Václava Klause ! Lidé probuďte se nebo shoříme !

Vážený pane předsedo!

Asi se s námi shodujete, že je situace neudržitelná a vrcholně nebezpečná pro všechny. Konflikt na Ukrajině je dlouhodobě největší bezpečnostní hrozbou na našem kontinentě.Probíhající vojenská eskalace ohrožuje celou Evropu, včetně České republiky. I když si naše veřejnost hrozící nebezpečí příliš nepřipouští, je možnost vzniku otevřeného válečného konfliktu v naší blízkosti velmi reálná. Největší obětí dnes a denně vyhrocované situace je a bude Ukrajina samotná. Nikoli v zájmu obyvatel této země se odehrává velmocenský střet USA s Velkou Británií na straně jedné a Ruska na straně druhé. Zájmem Ukrajinců válečný střet na jejich území není a být nemůže.Na válku mezi Ukrajinou (v zastoupení USA) a Ruskem na ukrajinském území by Ukrajinci doplatili dalším hlubokým ekonomickým rozvratem, společenskou destabilizací a totální ztrátou nezávislosti. Válečné hrátky s nejmodernějšími zbraněmi nejsou nevinnou počítačovou hrou.Nelze lehkovážně spoléhat na to, že se v napjaté situaci a v nestřežené chvíli do takových hrátek nemůže vloudit chyba. Ta by uvedla do pohybu nezvladatelný vývoj se spontánní dynamikou, jež zastavit by nebylo možné. Nestalo by se tak v historii poprvé. I když Rusko nepochybně sleduje své vlastní zájmy, které nejsou totožné se zájmy dalších účastníků konfliktu, jeho obavy jsou legitimní a je třeba je brát vážně.

Bez Ruska a na jeho úkor nelze dnešní konflikt vyřešit. My už nechceme a nemůžeme mlčet. Už bylo dost politických vytáček, šíření paniky a přilévání oleje do ohně. Odmítáme pokusy zapojovat Českou republiku do vojenské eskalace konfliktu, dodávat do jeho ohniska zbraně, podílet se na zvyšování napětí, jakož i zneužívat konflikt kolem Ukrajiny v domácím vnitropolitickém zápase a vytvářet atmosféru, v níž je povolován jen jeden „správný“ názor. Nevytvářejme nepřátele z těch, kteří mají názor jiný. Žádáme Vás, pane premiére, abyste zajistil zodpovědné a důstojné vystupování jednotlivých členů Vaší vlády v této věci a abyste se zasadil o zahájení vážných a zodpovědných jednání všech zainteresovaných stran s cílem naplnit minské dohody a vyjednat bezpečnostní záruky pro všechny zúčastněné strany konfliktu.

INSTITUT VÁCLAVA KLAUSE

Václav Klaus Tentokrát má Václav Klaus naprostou pravdu, to, co dělá nynější vláda, je naprosto příšerné!!!Tlač to vehementně dál. Institut V.K. a Klaus osobně ti bude zavázán.