MUDr. Miroslav Macek- R.I.P.

1.5.2024 + po těžké krátké nemoci přední politik a spolupracovník Václava Klause stomatolog a politik ODS a chytrý privatizátor 90. let MUDr. Miroslav Macek. Jeho život jak osobní, tak politicky doznal mnoha změn. Od možného ministra zdravotnictví až po prozřelého politika. Stejně jako Václavové Klausové byl členem ODS – a to dokonce zakládajícím.

V politickém životě prodělal několik období. V tom prvním, arogantním, se mu každý vyhýbal a ani tím ministrem zdravotnictví ho (člena Mensy) nepověřili. Báli se ho. Jeho záhlavec dr. Rathovi na Sjezdu stomatologů zezadu svědčil spíše o tom, že to rovný chlap nebyl, spíše trapný zbabělec. Měl velké potíže při „privatizaci“ Knižního velkoobchodu, díky němuž (mimo jiné) se stal snobem, milionářem a člověkem „za vodou“.

Začal pak jiný, klidný život stárnoucího politika, jehož břitké glosy na webu jsem nejen já četl s oblibou a lépe bych situace nepopsal jako on či Institut Václava Klause, kde jsem též Klause a další vzal na milost a musel jsem jim závidět znalosti s politickou vyzrálost.

Napsal řadu skvělých knih, mého oblíbeného Saturnina udělal nesmrtelnějším, než už Jirotkovy postavy byly.

Na webu a v politice bude moc chybět!

Tak Macku v botách, zavítej mezi kocoury!

Dodatek, který jsem si přečetl až po sepsání mé glosy:

https://www.institutvk.cz/clanky/2725.html

Bohužel v současné době se již rodí chamraď jako je tento: