Jak nám prospívá senát a slavná nová vláda!

Senát zamítl zmrazení platů politikům, platy jim navíc narostou od Nového roku o 6 % (t.j. o 6 – 11 tis Kč) a budou valorizovány. Nový kandidát na ministra financi Z.Stanjura z ODS navrhl, aby důchodci s důchodem od 16. 000,- Kč a výš  měli platit zdravotní pojištění, jako zaměstnanec s průměrnou mzdou, tedy kolem 4000 Kč za měsíc !!! Šetřit na obyčejných občanech…co páni senátoři, politikové přemnožení a zbyteční … 

Politikům od Nového roku porostou platy 

 Paráda, ještě stále vy, kteří jste tyhle volili, že jim jde o NÁS občany? Jó, šetřit tím, že zatížíme starobní, invalidní důchodce platbou na zdravotní péči, zdražením energií, potravin, pohonných hmot atd. 

Tito šmejdi politici to nepoznají na svých kapsách, ale MY ano. Místo snižování ve státní sféře se zřizují nová ministerstva, nové trafiky atd.. Jak jinak. Lidé drhnou finančně hubou o dno a nová vláda přemýšlí,  kde  obere obyvatele o peníze na slepení chřipkového dluhu a páni politici, kteří již 2 roky rozhazují všude možně na „“chřipku-19“   dostanou přidáno. 

Měli by jít na minimální mzdu do doby, než se ten chřipkový cirkus splatí.

 Důchody by se snižovat neměly, ale mělo by se podle Stanjury zavést povinné placení zdravotního pojištění důchodci, protože jsme jediná země Evropy, se Slováky, která ho nemá.

Minimální výše pojištění pro OSVČ je 2. 390,- Kč/měsíc a tam by se mělo začít u nejnižších důchodů, důchodci s důchodem 16.000,-  Kč by měli platit jako zaměstnanec s průměrnou mzdou, tedy kolem 4000 Kč za měsíc !!! Důchodci podle Staňury zneužívají zdravotní péči v ČR nejvíce z celé Evropy a neplatí ani korunu navíc. 

 Ale  valorizace poslaneckých platů v důsledku inflace běží v tichosti dál, natož, aby si ti nenažraní prašivci sáhli na jakoukoliv úpravu svých platů s příchodem krize, kterou ti prašivci zavinili !!!

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Plan-na-likvidaci-stredni-tridy-za-pomoci-elit-v-EU-Zeleny-Atapana-zcela-otevrene-kdo-za-nim-stoji-687465