Co dokážou pražští (nejen) zmrdi, to nedokázal komunismus v ČSSR ani omylem!

K e-receptu:

Jeden lék= jeden recept, nemluvě o bordelu kolem e-PN:

Vážení,

omlouvám se za další mail, ale nemohu si ho odpustit.

Ze strany členů SPL čelíme výtkám, proč jsme se proti tomuto nesmyslu neozvali. Ministerstvo uvádí, že změna je na žádost lékařů, kteří návrh vyhlášky k připomínkám měli a tuhle věc nepřipomínkovali (takže jako co vlastně teď chceme).

Asi to v praxi k ničemu moc nebude, ale považuji za nutné uvést pár faktů.

– SPL skutečně návrh vyhlášky k připomínkování mělo, obdrželo jej 13.6.2019

– ovšem návrh, který jsme měli k připomínkám, uváděl v ustanovení 6, odst.7, uvedeno toto  : “ Požadavek na vytvoření receptu nesmí obsahovat více než dva druhy léčivých přípravků“

Sdružení se tedy o změně na jednu položku dozvědělo až z vydané vyhlášky. Myslím, že to celkem vysvětluje, proč jsme se proti této změně neozvali, byť jsme skutečně návrh vyhlášky k připomínkám měli.

Proč a kdy ke změně na jednu položku došlo nevím. Proč jsme byli takto obejiti (napadají mne i peprnější výrazy) netuším. Zda to byla chyba či úmysl pouze domýšlím.

Jakub Uher

A já na to:

Dobrý den, můj názor je, že ty svině (urazil jsem brav, vepře a jejich příbuzné) jen využily (v SUKLu a okolí) naši vstřícnost o čemsi jednat a za našimi zády nás- pokolikáté již- podvedli. Daří se jim to, protože ani ČLK, ani asi lékaři v SPL nejsou jednotni. Jen vola něco takového, jako jeden lék- jeden recept- může byť jen napadnout, natož to proboha realizovat! Uvědomujete si všichni ti, kteří o tom v jakékoliv formě jednali, že neměli mandát pracujících praktických lékařů, internistů a další skupin píšících (často za druhé) kvanta receptů? To nám nestačí ten průser s e-PN? Už teď ! je problém s prodlevou mezi tiskem jednotlivých receptů přímo na dobu internetovou neuvěřitelně zdržující!!!Teď budeme tisknout recepty 2x!!! tak dlouho! V době e-health je to průser, ostuda vyjednávajících, problém a odrazuje to každého soudného lékaře od podpory tzv. elektronizace. Já jsem, přitom příznivec elektronizace, ale ne násilně, debilní formou a s drakonickými likvidačními pokutami za uprdnutí se. Já to vidím takto- mě je 62,5 roků, vše s PC jsem se s pomocí svou a některých kamarádů naučil sám, ale na to, co ta chátra v Praze stále vymýšlí včetně hovadin z EUSSR už nemám  žaludek, psychiku mám v prdeli a léčím se na to. Takže musím ještě poplatit pár dluhů a pak adieu! Ať si VOLIČE volící takové voly léčí kdo kde a kdy chce, už mi je to víte u čeho. Každý rok přináší stále horší a horší podmínky, TOHLE neuměli komunisté ani omylem. na to musela přijít jiná, údajně demokratická vláda (vlády). Jsem znechucen a kalašnikov budiž mým přítelem. Omlouvám se za zemitou mluvu, ale nenacházím už ani nadávky, protože jsem vyčerpán jak pražská žumpa na jejich shromážděních. Dávám též na svůj web. www.podivinsky.cz 

A nedivme se proč se tak chovají:

https://www.youtube.com/watch?v=qoFnjqSpEdQ