Aero A36J Kos

Začal jsem stavět díky shodě náhod Aero A 36 J Kos podle plánku pana Fary, zvětšeného 1.6x na rozpětí 2540mm na motor Roto 35FS, který jsem získal od svého kamaráda. Ten skončil na nějakou dobu se spalovacími motory, nyní věnuje se jen elektrice a já díky tomu měl příležitost, kterou jsme neodmítl. Pak jsem nastudoval a okoukal stavbu u maketáře Oldy Češky- viz http://slml.rajce.idnes.cz/Stavba_Steen_Skyboltu_Oldou_Ceskou/, a pustil se do svého letadla. K plánku, resp. k nápadu jsem přišel při diskuzi v restauraci Růže v Morašicích u dalšího zaníceného modeláře Martina Eliáše. Slovo dalo slovo a já se po dlouhé době nákupů již téměř hotových letadel rozhodl pro vlastní stavbu. Motivace tu byla, motor a plán též, takže výsledky se budu snažit prezentovat na svých stránkách v sekci Fotky a též na Stavba Aero A34J Kos. A teď do toho!

Aktualizace 19.1.2012: Dnes jsem byl za Oldou Češkou kvůli nosníkům do křídel a kvůli načerpání inspirace. Díky za každou radu! Vypadá to slibně.

Aktualizace z 6.4.2012: Díky Oldovi mám podvozek a baldachýn, na jejichž výrobu nemám možnosti technické ani znalostní. Ale zato mám materiál na další stavbu!

 

Aktualizace 1.11.2012: protože mám před sebou jiné pracovní aktivity mimo modelaření a i v modelaření (Nimbus 4 a Extra- křídla), musel jsem stavbu zakonzervovat. Ale dokončit to chci, protože jsem sám dlouho nic svého nepostavil, stále jen létám s výrobky těch druhých, byť profesionálních firem.