Bude pokračování a tresty odnětí svobody, jak to právo nařizuje a u NAŠICH TO TAK TVRDĚ TRESTÁ? A co volby???

Kauza Dominik Feri má pokračování. Můj známý právník mě dnes upozornil na novou skutečnost. Feri v tom nejel sám. On měl kolem sebe celou bandu jemu podobných sexuálních predátorů. Tahle činnost jim procházela proto, že se sice všechno vědělo, odpovědní ale dělali, že nic nevidí. Napadeným dívkám, které se prostřednictvím studentského důvěrníka obrátily na některého z členů Akademického senátu, bylo doporučováno, aby si to raději nechaly pro sebe. Kdyby to prezentovaly navenek, tak by to poškodilo UK a hlavně je samé. Ono by se také mohlo stát, že by nedostudovaly.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dominik-feri-tomas-zima-karlova-univerzita.A210527_121753_domaci_mah?zdroj=domaci_hp

Dnešní prohlášení rektora UK Tomáše Zimy je jen pouhý alibismus. Pan rektor se tváří, že o ničem nevěděl. Nejspíš se právě probudil.

https://www.prf.cuni.cz/organy-fakulty/akademicky-senat

Tak tihle samozřejmě také o ničem nevěděli. On to nevěděl ani asistent děkana, ze kterého následně Dominik Feri udělal svého asistenta poslance. Poslance i pana asistenta platíme my všichni, protože činnost našich volených zástupců je financovaná ze státního rozpočtu. Včetně jejich platů, samozřejmě. Argumentovat tím, že občan jako takový do toho nemá co mluvit, je vrchol arogance.

Že si Dominik Feri přisvojil titul JUDr., na který nemá nárok, tak to nikoho ze zodpovědných nezajímá. Hlavně že se „pravicoví“ politici pošklebují ministryni spravedlnosti Mgr. Marii Benešové za to, že stále ještě nesložila rigorózní zkoušku, a proto nemůže používat titul JUDr. Nádherná ukázka pokrytectví.

Poslanci Ferimu zanikl mandát ke dni 31. 5. tohoto roku. K témuž datu také zaniká jeho poslanecká imunita. Od 1.6. je Dominik Feri už pouze obyčejný občan. Ten můj přítel právník jen doufá, že policejní vyšetřovatel zahájí úkony ve věci až po tomto datu. Ono je tady totiž reálné nebezpečí, že dívky, které se staly oběťmi nejen Dominika Feriho, ale také jeho kumpánů, budou (a možná už jsou) zastrašovány.

Pokud budou vypovídat do protokolu, tak Dominik Feri coby účastník řízení bude moci nahlédnout do spisu. Z toho dokumentu pak lehce zjistí nejen jména poškozených dívek, ale zároveň s tím i jejich současné bydliště a zaměstnání. Pak už není problém ty dívky vyhledat a nenápadně jim doporučit, aby ta svědectví odvolaly.

Podle mého přítele právníka to skončí tím, že zkrátka nebudou svědci. A vyšetřování trestné činnosti bez svědků končí odložením ve věci. Tenhle scénář by mohl padnout jen v případě, že by se do toho vložil nějaký vlivný otec nebo příbuzný některé z dívek. V tom případě by už Dominik Feri měl problém.

Problém by samozřejmě měli také jeho kumpáni. Teď to tedy doplňuju o nejnovější informaci. Při vyšetřování této kauzy se pojede podle jiného scénáře. Ty ženy, které byly napadené Dominikem Ferim a jeho kumpány, budou zastupovat mladí právníci. Ti už od těch žen získali plnou moc. Feri a jeho kumpáni nějak nepočítali s tím, že ty jimi napadané studentky mají rodiče. A že ti jejich rodiče to tak nenechají a budou konat.

To odstoupení Dominika Feriho z postu poslance je jen začátek. Pokud by se Feri nebo někdo z jeho kumpánů pokusil ty bývalé studentky zastrašovat, tak si jen zadělá na další problém. Vyhrožování a vydírání je trestný čin.

Ono do toho spadlo také celé vedení UK Praha. Ti panáci, kteří až do včerejšího dne tvrdili, že o ničem nevěděli, jsou postupně usvědčováni ze lži. V jejich neprospěch mluví to, že studentští důvěrníci, na které se ty studentky obrátily a kteří to následně tlumočili členům Akademické rady, se už přestali bát a jsou ochotni všechno dosvědčit.

To včerejší koktání děkana Právnické fakulty UK Jana Kuklíka jen potvrdilo podezření, že vedení UK tohle svinstvo krylo.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/221411000370527/video/843235
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Feriho-kauza-Ruska-stopa-Bojovnice-s-dezinformacemi-ma-jasno-665337

Pouhá snaha o odvedení pozornosti.

https://blog.aktualne.cz/blogy/jonas-syrovatka.php?itemid=39986

Chudáci dezinformátoři! Právníci, kteří zastupují poškozené ženy, už avizovali, že budou požadovat také předložení dokladů o studiu Dominika Feriho. Index, zápočty, výsledky jednotlivých zkoušek a v neposlední řadě také to, na jakém základě Dominik Feri používá titul JUDr. Kauza Dominik Feri spustila lavinu. A lavina jak známo smete všechno, co jí stojí v cestě.