Co vadí na Sputniku V a ideologicky podobných vakcínách?

Mě by vadilo jako lékaři jen to, že je SUKLem neschválená a její použití by bylo tzv. non lege artis a kdyby někdo pak po její aplikaci měl komplikace, že bych to já s pacientem odnesl. A to já právně a on zdravotně.

Jsem ale zastáncem teorie, že co člověku prospívá, to mu má být umožněno popužívat ku zdaru léčby. Medicína má více rovin, ale ve vztahu k pacientovi je jen jedna, a to ta, která pomáhá. I placebo efekt se cení.

Kdejaká žvásty politických blbů v Česku – brr to je hnusné slovo- kteří nemají ani základní povědomí o medicíně, ale pasují se dorole jediných arbitrů rozhodujících o osudech nevinných, škodí všemu lidu nejen této země, ale i ostatním občanům sdruženým ve spolku EU. Čekat na jakési schvalování někde v Bruseli mimo náš stát, při jejich „rychlosti“ a politickému patolízalství- je čirý nerozum! Máme svůj státní ústav (SUKL) který toto schvalování uměl, umí a není důvod, aby jej vyšachovali nějací političní nýmandi. Zde, v zájmů zdraví a zachování životů, musí jít všechny ideologie stranou! Ten, kdo brání uvedení na trh jakémukoliv léku, který by SUKL mohl, kdyby směl, certifikovat, je vrah! Vrah národa, lidu a to se vším, co toto slovo obnáší; a tedy by měl být postaven za plánovanou genocidu před soud a odsouzen.

Je mi jedno, kdo kde pak bude z odsouizených sedět- ale práce v kamenolomu by jim udělala dobře.

Kdo se chce očkovat, musí mít tu možnost se nechat očkovat. Rychlost očkování proti COVID-19 a debilní administrativa jsou v ČR tristní! Jak to, že to nemůže být stejné jako očkování proti jakýmkoliv ostatním bakteriím a virům? Bez zbytečné aministrativní a logistické buzerace , jejímž hlavním cílem je vytvářet seznam Lepšolidí a naopak ostrakozivat neočkované!!!

Kdo nechce být očkován je jeho svobodné rozhodnutí, které beru na vědomí , tyto lidi nebude nikdo smět stavět mimo zákon nějakým Certifikátem o očkování nebo Očkovacím pasem- to je koronafašismus!

Ostatnbě já jsem, spolu se setrou očkován vakcínou od Phizeru bez vedlejších účinků. Např. koule mě neupadly, cítím se jako člověk, nemám větší uši, nejsem načipován Billem Gatesem a ani jiné potíže jsem nezaznamenal.